Szybkie pieczone placuszki

Są takie potrawy, które przy małym dziecku karmionym metodą BLW są zbawienne. Mało składników, dobry blender, do piekarnika i gotowe. Zdrowa przekąska prosto do rączki. Takie pieczone placuszki wykonywałam już w rozmaitych wersjach, ale póki co podaje Wam przepis na tą najbardziej jesienną.
Czas przygotowania: 20 min (5 min + 15 min pieczenia)
Składniki na keksówkę – około 5 placuszków:
• Mąka gryczana – 2 łyżki
• Puree dyniowe – 5 łyżek
• Jajko kurze „0” – 1 sztuka
• Imbir – 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru
Przygotowanie
Wszystko dokładnie blendujemy, przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu kroimy w paski.
W takich chwilach żałuję, że nie mam piernika 🙂