Wiśniowo-kakaowe smoothie bowl.

Wiśniowo-kakaowe smoothie bowl.

Kasza gryczana ma swoich zwolenników i przeciwników. Ja zdecydowanie należę do tych pierwszych. Ze względu na Maję, często decyduję się na kaszę niepaloną. Jest delikatniejsza w smaku i nie ma tak intensywnego zapachu jak kasza gryczana palona.

Ten przepis powstał w duchu “no waste” czyli zwyczajnie chciałam jakoś wykorzystać resztki.

Smak przerósł nasze oczekiwania – było pysznie!

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Składniki:

  • Ugotowana kasza gryczana niepalona – 1 szklanka
  • Namoczone daktyle – 3 sztuki
  • Wypestkowane wiśnie – 2 garście
  • Kakao – 1 łyżeczka
  • Olej lniany – 1 łyżeczka
  • Maliny – garść do ozdoby

Przygotowanie
Ugotowaną kaszę gryczaną miksujemy z daktylami, wiśniami, olejem lnianym i kakao. Przelewamy do miseczki i ozdabiamy malinami.



6 thoughts on “Wiśniowo-kakaowe smoothie bowl.”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *