Wiśniowo-kakaowe smoothie bowl.

Kasza gryczana ma swoich zwolenników i przeciwników. Ja zdecydowanie należę do tych pierwszych. Ze względu na Maję, często decyduję się na kaszę niepaloną. Jest delikatniejsza w smaku i nie ma tak intensywnego zapachu jak kasza gryczana palona.
Ten przepis powstał w duchu „no waste” czyli zwyczajnie chciałam jakoś wykorzystać resztki.
Smak przerósł nasze oczekiwania – było pysznie!
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Składniki:
- Ugotowana kasza gryczana niepalona – 1 szklanka
- Namoczone daktyle – 3 sztuki
- Wypestkowane wiśnie – 2 garście
- Kakao – 1 łyżeczka
- Olej lniany – 1 łyżeczka
- Maliny – garść do ozdoby
Przygotowanie
Ugotowaną kaszę gryczaną miksujemy z daktylami, wiśniami, olejem lnianym i kakao. Przelewamy do miseczki i ozdabiamy malinami.
I to jest właśnie to, co lubię najbardziej! Wygląda smakowicie!
Dziękuję bardzo! Polecam zrobić samemu, póki jeszcze są wiśnie 🙂
Wow! Wygląda pięknie 🙂
Dziękuje! Smakuje też niesamowicie.
Przyznam, że nigdy nie jadłam nic podobnego. Pewnie dlatego, że nie mogę jeść kaszy, nad czym ubolewam. Może powinnam ja czymś zastąpić?: hm.
Można spróbować z komosą ryżową (quinoa) albo dowolnymi płatkami np. owsianymi lub jaglanymi.